Om Diversity byX

Det operationella investmentbolaget byWiT grundades 2021 av fem drivna män med lång erfarenhet av att investera i och bygga upp bolag, både i Sverige och internationellt. Sedan starten har bolaget haft en ambition om ett mer diversifierat team, men det visade sig svårare än de hade tänkt sig.

Anledningarna var flera, bland annat att det fanns ett behov av att bredda sitt nätverk för att hitta nya talanger. I diskussioner med andra bolag och personer inom olika branscher förstod de att det fanns grund för ett större initiativ för att tillsammans verka för mer mångfald.

Dessutom vet vi att bolag som är mer jämställda också har högre lönsamhet. En granskning av svenska börsbolags fem mest centrala nyckeltal visar att jämställda bolag ofta har starkare och stabil lönsamhet. De jämställda gröna bolagen visar starkare lönsamhet än de röda bolagen som helt saknar kvinnor i ledningen. (Enligt senaste rapporten från Allbright, Allbrightrapporten 2022)

Mot den bakgrunden startade byWiT Diversity byX, ett initiativ dit alla som vill vara med och driva förändring är välkomna att vara med - tillsammans kan vi göra skillnad.

Bli en del av Diversity byX

Vill du vara med och verka för mer mångfald genom initiativet Diversity byX? Bli medlem eller sponsrande partner! Medlemskapet är kostnadsfritt. När vi fått in dina kontaktuppgifter bjuder vi in dig till vår LinkedIn-grupp och våra kommande fysiska träffar. Fyll i formuläret till höger.

Här kan du läsa mer om att bli medlem samt våra partnerskap.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vårt nätverk

Så kommer du igång

1
Läs om initiativet och våra mål här på webbplatsen.
2
Kontakta oss via vårt kontaktformulär nedan, antingen som visat intresse för att bli medlem eller sponsrande partner.
3
När vi har fått ditt email så bjuder vi in dig till vår LinkedIn-grupp samt till våra kommande nätverksträffar.
4
Som sponsor och partner till initiativets nätverksträffar så visar vi även er logga samt länkar till er hemsida på Diversity byX webbplats.
5
Bolaget bör starta ett eget initiativ internt och aktivt börja jobba med mångfald. Detta bör visualiseras på bolagets hemsida samt tydligt beskriva att det är ett initiativ i samverkan med Diversity byX.
6
Som bolag förväntas du jobba mot egna uppsatta mål, dela ert nätverk och lediga positioner samt bidra i nätverkandet och kunskapsutbytet som Diversity byX står för.
7
Som bolag blir du även inbjuden att vara med och påverka Diversity byX.